Our **toilet paper calculator** is designed to estimate how long your **toilet paper supply** will last based on various **factors** like, **number of rolls**, **sheets per roll**, **household people, **and **average usage per person**.

A family of four with

24 rolls, each containing250 sheets, can use the calculator to determine theirsupply duration.

## Toilet Paper Calculator

Household Size | Rolls | Sheets per Roll | Daily Usage per Person | Duration (Days) |
---|---|---|---|---|

1 person | 12 | 300 | 50 | 72 |

2 people | 24 | 350 | 75 | 56 |

3 people | 36 | 400 | 60 | 80 |

4 people | 48 | 250 | 80 | 37.5 |

5 people | 60 | 500 | 70 | 85.7 |

1 person | 10 | 400 | 35 | 114 |

2 people | 20 | 500 | 60 | 83.3 |

3 people | 30 | 600 | 45 | 120 |

4 people | 40 | 700 | 55 | 127.3 |

5 people | 50 | 800 | 50 | 160 |

Larger householdstend to usemore toilet paperper person per day, likely due to factors likemore frequent bathroom usageby children and guests.Mega rollswith 500-800 sheets last significantly longer thanstandard rollswith 250-400 sheets.- A single person using
50 sheetsper day can expect a12-roll packwith300 sheetsper roll to last about72 days.- A family of four using
80 sheetsper person per day will go through a48-roll packwith250 sheetsper roll in just37.5 days.

## Toilet Paper Calculation Formula

The **formula** for calculating toilet paper duration is:

```
Duration (in days) = (Total sheets / (People × Daily usage per person))
```

Where:

Total sheets=Number of rolls×Sheets per rollDaily usage per personvaries (typically57 sheetson average)

**Let’s say you have 10 rolls of toilet paper, each with 300 sheets. Your household has 3 people, and each person uses an average of 50 sheets per day.**

`Duration = (10 × 300) ÷ (3 × 50) = 3000 ÷ 150 = 20 days`

**Example**

- 10 rolls with 300 sheets each
- 3 people in the household
- Average usage of
**50 sheets**per person per day

```
Total sheets = 10 × 300 = 3000
Duration = 3000 / (3 × 50) = 20 days
```

## How to Calculate Toilet Paper Usage

To calculate **individual toilet paper usage**:

Count sheets used per bathroom visitTrack visits per dayMultiply sheets per visit by daily visitsCalculate weekly and monthly totals

**Example**:

**10 sheets**per visit**5 visits**per day- Daily usage: 10 × 5 =
**50 sheets** - Weekly usage: 50 × 7 =
**350 sheets** - Monthly usage: 350 × 4 ≈
**1400 sheets**

**A couple living together has 6 rolls of toilet paper, each containing 400 sheets. They estimate using 40 sheets per person per day.**

Duration = (6 × 400) ÷ (2 × 40) = 2400 ÷ 80 = 30 days

## How Long Does 32 Rolls of Toilet Paper Last?

**32 rolls**with**350 sheets**each**4 people**in the household- Average usage of
**57 sheets**per person per day

```
Total sheets = 32 × 350 = 11,200
Duration = 11,200 / (4 × 57) ≈ 49 days
```

In this scenario, **32 rolls** would last approximately **7 weeks**.

## How much toilet paper does one person use Daily, Weekly, and Monthly?

On average, a person uses about **50-100 sheets** per day, depending on personal habits and sheet size.

**Per day:**75 sheets**Per week:**75 × 7 = 525 sheets**Per month:**75 × 30 = 2,250 sheets

Assuming a standard roll contains 350 sheets:

**Weekly usage:**1.5 rolls**Monthly usage:**6.4 rolls

Based on the average usage of **57 sheets** per person per day:

**Daily**:**57 sheets****Weekly**: 57 × 7 =**399 sheets****Monthly**: 399 × 4 ≈**1,596 sheets**

**Example**: For a person using **50 sheets** per day:

**Daily**:**50 sheets****Weekly**: 50 × 7 =**350 sheets****Monthly**: 350 × 4 =**1,400 sheets**

## How Long Should a Roll Last for a Family of 3?

**A single roll would last approximately 1.5 days for a family of three with average usage.**

**Daily household usage**= 3 × 50 =**150 sheets****Duration of 1 roll**= 350 / 150 ≈**2.33 days**

- Family size: 3 people
- Average usage: 75 sheets per person per day
- Roll size: 350 sheets

Duration of one roll = 350 ÷ (3 × 75) = 350 ÷ 225 ≈ 1.56 day

**Related Tools:**